Dnr: HS 2017/31
Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap
TurismvetenskapLitteraturlista
Produktion och konsumtion inom turismGäller från och med vt 2018
Kurskod: TVGT21 Kursens benämning: Produktion och konsumtion inom turism
Production and consumption in tourismHögskolepoäng: 7.5 hp Utbildningsnivå: grundnivå
Böcker
Ek, Richard & Hultman, Johan. Plats som produkt, kommersialisering och paketering. Upplaga 1. Lund: Studentlitteratur, 2007. Antal sidor: 294.MacCannell, Dean. The Tourist: a new theory of the leisure class. Berkeley: University of California Press, 2013.
Mansvelt, Juliana. Geographies of Consumption. London: SAGE Publications, 2005. Antal sidor: 208.
Mossberg, Lena. Att skapa upplevelser - från OK till WOW!. Lund: Studentlitteratur, 2015. Antal sidor: 176.
Urry, John. The tourist gaze. London: SAGE Publications, 2011. Antal sidor: 296.
Yeoman, Ian. Tomorrow´s Tourist. Scenarios & Trends. Amsterdam: Elsevier. Antal sidor: 335. Finns som e-bok, Karlstads universitetsbibliotek.
Övrig litteratur kan tillkomma utifrån lärares anvisningar.
Tidskriftsartiklar
Hjalager A-M. A review of innovation research in tourism. Progress in Tourism Management. Vol. 31. Sid. 1-12.Hjalager, A-M & Nordin, S. User-driven Innovation in Tourism - A review of Methodologies. Journal of Quality Assurance in Hospitality & Tourism. 2011. Vol. 12:4. Sid. 289-315.
Fastställd av Fakultetsnämnden vid Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap, 2017-05-30