Dnr: HS 2017/31

 

Logotype of Karlstad University


Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap
Turismvetenskap

Litteraturlista

Produktion och konsumtion inom turism

Gäller från och med vt 2018

 

Kurskod: TVGT21
Kursens benämning: Produktion och konsumtion inom turism
Production and consumption in tourism
Högskolepoäng: 7.5 hp
Utbildningsnivå: grundnivå


Böcker
Ek, Richard & Hultman, Johan. Plats som produkt, kommersialisering och paketering. Upplaga 1. Lund: Studentlitteratur, 2007. Antal sidor: 294.

MacCannell, Dean. The Tourist: a new theory of the leisure class. Berkeley: University of California Press, 2013.

Mansvelt, Juliana. Geographies of Consumption. London: SAGE Publications, 2005. Antal sidor: 208.

Mossberg, Lena. Att skapa upplevelser - från OK till WOW!. Lund: Studentlitteratur, 2015. Antal sidor: 176.

Urry, John. The tourist gaze. London: SAGE Publications, 2011. Antal sidor: 296.

Yeoman, Ian. Tomorrow´s Tourist. Scenarios & Trends. Amsterdam: Elsevier. Antal sidor: 335. Finns som e-bok, Karlstads universitetsbibliotek.

Övrig litteratur kan tillkomma utifrån lärares anvisningar.

Tidskriftsartiklar
Hjalager A-M. A review of innovation research in tourism. Progress in Tourism Management. Vol. 31. Sid. 1-12.

Hjalager, A-M & Nordin, S. User-driven Innovation in Tourism - A review of Methodologies. Journal of Quality Assurance in Hospitality & Tourism. 2011. Vol. 12:4. Sid. 289-315.


 

Fastställd av Fakultetsnämnden vid Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap, 2017-05-30